Pénzügyi finanszírozás

Nyílt- és zártvégű lízing magánszemélynek, cégnek egyaránt.

Nyílt- és zártvégű lízing magánszemélynek, cégnek egyaránt.

Az autó nem lehet idősebb 13 évnél! Csak ebben az esetben lízingelhető!

Amennyiben mégis egy öregebb járműre esett a választás, úgy más lehetőséget tudunk kínálni. Ilyen esetekben lehet kiváló megoldás a személyi kölcsön!

Magánszemély esetén:

 • jövedelem igazolás kitöltve a munkáltató által
 • személyi igazolvány, lakcímkártya, adó és jogosítvány (amennyiben a hitelfelvevőnek nincs jogosítványa, akkor be kell vonni egy kezest, akinek van)
 • 8 órás bejelentett, legalább 6 hónapos munkaviszony
 • ne legyél BÁR-listás és/vagy ne legyen adótartozásod

Amennyiben saját vagy családi vállalkozásban dolgozol, egyéni vállalkozó, esetleg őstermelő vagy, akkor ezekre lesz szükség:

 • NAV jövedelemigazolás
 • NAV nullás
 • SZJA bevallás

Nyugdíjas esetén szükség lesz a zöld keretes igazolásra, melyet január elején kapnak, valamint a két utolsó havi nyugdíjfolyósításról szóló bankszámla kivonatra vagy postai szelvényre. A futamidőnek mindenképpen le kell telnie mielőtt az ügyfél betölti a 72. életévét.

Külföldi munkavállaló esetén az angol vagy német nyelvű jövedelem igazolást kell kitölteni a munkáltatónak, emellett pedig szükség lesz az utolsó 2 havi bankszámla kivonatra is. Fontos, hogy a kivonatból egyértelműen kiderüljön, hogy a Te fizetésed/munkabéred rendszeresen érkezik a számládra.

Ha már van autód, de pénzre lenne szükséged úgy, hogy az autó is megmaradjon akkor kiváló megoldást kínál a fedezeti hitel. Más néven visszlízing. Autód tulajdonjoga átszáll a bankra, Te maradsz az üzembentartó, amíg az utolsó törlesztő részletet vissza nem fizeted.

Vállalkozás esetén minden esetben az alábbiakra lesz szükség:

 • aláírási címpéldány
 • Aláíró személy(ek) jelenléte
 • aláíró személyes okmányai: személyi igazolvány, lakcímkártya, adóazonosító és jogosítvány
 • főkönyvi kivonat
 • céges bélyegző

Zárt végű lízing:

A pénzügyi lízing konstrukció egy biztonságos forma ügyfelünk részére is, mivel nem fordulhat elő, hogy az ügyfél más jellegű tartozását ráterheljék az eszközre, vagy végrehajtás alá vonják, mivel az nem az ő tulajdona, hanem a finanszírozó lízingcégé. A futamidő alatt a lízingbeadó a tulajdonos, a lízingbevevő az üzembentartó.Az összes lízingdíj és egyéb felmerülő tartozás kiegyenlítése után a lízingbevevő automatikusan tulajdonjogot szerez.

Nyílt végű lízing:

Ez egy olyan finanszírozási konstrukció, amely egyéni vállalkozások és cégek számára biztosít lehetőséget úgy, hogy alacsony költségen üzemeltethesse eszközeit, a beszerzés ÁFA tartalma a jogszabályban meghatározott módon visszaigényelhető akár személygépjármű esetén is. A futamidő alatt a lízingbevevő üzembentartó lesz. A futamidő végén a lízingbevevőt vételi- és vevőkijelölési jog illeti meg, a maradványérték kiegyenlítésével az eszköz tulajdonjoga lehet harmadik személyé is.

A lízingdíjak tőkerészre eső ÁFA tartalma jogszabályban meghatározott feltételekkel visszaigényelhető. A beszerzési ár ÁFA tartalma nem része a lízingtőkének, így a kamatszámítás alapjának sem, ezért a futamidő alatt fizetendő kamat kevesebb, mint a hasonló ütemezésű zártvégű lízing esetén. A lízingdíj kamatrésze költségként elszámolható, valamint értékcsökkenés számolható el.

Szechenyi 2020